Skeba jak nie wiesz po co jest białko to nie wprowadzaj ludzi w błąd... nie ma czegoś takiego jak schemat dawkowania białka ( no może tylko izolat/hydrolizat ma 1 i najlepsza porę przyjmowania ). Domyslam sie, ze bialko jest uzupelnieniem diety. Podalem mu przykladowy schemat. Zadal glupie pytanie - to dostal odpowiedz, ktora widze go [...]
"linia Dominator nie jest przeznaczona przeciez dla osoby ktora do silowni zaglda glownie po to aby wykonac 3 serie i reszte czasu przegadac z kolegami" raczej jest %) pozostali wiedza, ze trzeba jesc co 3-4 godziny wiec dla nich bialka o dlugim czasie wchlaniania sa bezuzyteczne /jedyna forma kazeiny micelarnej jaka moze ich [...]
Witam, kolejną opinią będzie najnowsze białko Fitmaxa - Wake Up, jest to mieszanka koncentratu, izolatu, oraz hydrolizat białek serwatkowych, wraz z kofeiną, jak i glutaminą. Białko powinno się brać rano, w celu pobudzenia do pracy umysłu. Specjalnie odczekałem kilka dni, żeby napisać opinię po kilkudniowym stosowaniu. Jednorazowa porcja - 33g, [...]
[...] 5,25 wegle 150 kcal lacznie wszystko 189gram bialka 57,1 gram tluszczy 336,79 gram wegli ~2500kcal Podsumowujac skupiam sie na masie beztluszczowej, plan treningowy jest:) Moja waga aktualna 70-71kg. Bialko 2,7g na kg , wegle 4.5g na kg i tluszcze okolo 0,8g na kg. Troche zmodyfikowalem poprzedni plan i ten chcialem uznac za ostateczny. [...]
[...] przy 3 - 5 treningach w tyg - nie ma chyba uzasadnienia. Co do informacji zawartych w MD to ja zauważam pewien problem: bogatszym źródłem rozmaitych bioaktywnych związków jest izolat serwatkowy, a nie hydrolizat serwatkowy. Nie rozumiem więc zawartego tam wnioskowania. Prędzej upatrywałbym przyczyn różnić pomiędzy w/w w odpowiedzi insulinowej, [...]
Z najszybciej wchłanialnego żarełka to chude mięso/ryby (tuńczyk np.). Ale to nadal około dwie godziny. Z marketingowego punktu widzenia najlepszy jest więc hydrolizat, ale w praktyce wystarczy rozłożyć białko regularnie w ciągu dnia i problem znika. Jedząc co 4-5 godzin jaja/tłuste mięsa sprawiasz że organizm ma pod dostatkiem aminokwasów i nie [...]
[...] węgle na mniejsze porcje. Szybkie ww po treningu od razu? Po co? Żeby zablokować wyrzut GH? Po treningu BCAA+EAA albo hydrolizat, 30-40 minut później owoce + posiłek. To co jest napisane w artykułach to ogólny wyznacznik, który należy dopasować pod siebie. Warzywa faktycznie bym wywalił okołotreningowo, bo nie czuję się po nich komfortowo rzucać [...]
[...] fizyczny będzie miał wpływ na pracę wątroby i może być różnie. Taki hydrolizat (w zależności od długości łańcuchów peptydowych) nie musi się już trawić (teoretycznie). Trawienie po silnym wysiłku jest zaburzone, więc różnica między spożyciem mięsa a hydrolizatem powinna być dość znaczna. Co nie znaczy, że warto na niego wydawać pieniądze :-)
Na początek parę słów o suplementach Iron Horse Series. High Kick SFD/Images/2015/7/26/03b7482ef39e4a63a6e9c87ca3c7575f.jpg Jest to odżywka przedtreningowa stworzona specjalnie dla ludzi sportów wytrzymałościowych. Nie zawiera pomperów zatrzymujących krew w mięśniach, a jedynie składniki polepszające naszą siłę i wytrzymałość. Również pozytywnie [...]
Globalizacja i swobodny przepływ towarów (jakby ktoś pytał to jestem kapitalistą, a nie jakimś lewakiem ;-) ), spowodowały, że wiele produktów trafia do ludzi, którzy nie są genetycznie usposobieni do trawienia danych pokarmów. Np. kukurydza dla większości europejczyków (zwłaszcza tych mających korzenie na północnej części kontynentu) jest [...]
[...] Cel: redukcja tkanki tłuszczowej do 10-11% ( jak wynika z analizy składu ciała są to głównie okolice brzucha ) Jednoczenie utrzymanie suchej masy mięśniowej, a wręcz co jest teoretycznie niemożliwe fizycznie :) zwiększenie masy mięśniowej ( maksymalna waga 63,5 kg przy tkance tłuszczowej ok. 10% ) Suplementacja obecna - około treningowa (do [...]
[...] przeprowadzenie dalszej produkcji.A więc w naszym procesie nie dochodzi do " nadpalenia" białek.W celu zniwelowania bakterii, które przeszły po UF, koncentrat podgrzewany jest na podgrzewaczu.". Białka serwatkowe powstają przy użyciu różnych technologii i stąd dzielimy je na: * Koncentraty (WPC = Whey Protein Concentrate) przeważnie 60-85% [...]
[...] spada produkcja kolagenu w organizmie, co może być jedną z przyczyn przyspieszonego zużycia chrząstek stawowych oraz utraty elastyczności skóry. COLLAGEN RENOVER dedykowany jest jako uzupełnienie diety w kolagen osobom narażonym na przeciążenia stawów, w tym sportowcom, ludziom z nadwagą i w podeszłym wieku. - Mocne stawy i piękna skóra - [...]
Jeśli chodzi o kolagen to ludzie najbardziej chwalą Gelart Nutrenda, tam jest czysty hydrolizat, a w podobnych produktach innych firm jest mieszanka kolagenu i jego hydrolizatu przez co się gorzej wchłania. Z glukozamin sam od paru dni biorę Treca i jestem zdziwiony bo ból w nadgarstku który przeszkadzał mi od ok. 2 miesięcy powoli [...]
Słabeusz. a w czym niby Matrix jest gorszy od wpc treca? z tego co wiem hydrolizat to przetworzone laboraroryjnie bialko czyli inaczej mówiąc szybkowchłanialne a mieszanina wpc i choćby i niewielki wpi jest chyba lepsze od samego wpc?
[...] ilość kolagenu/żelatyny i hydrolizatu kolagenu/żelatyny, niewiadomo w jakim stosunku sa mieszane. Gelart w kaps. zawiera 100% (lub 98%) hydrolizatu kolagenu/żelatyny.Lecz jest około 3-4 razy droższy niż Olimp czy multipower(biorąc pod uwage wagę produktu , a nie zalecane dawkowanie,).Ja prawdopodobnie zdecyduje się na Gelart. Mam jeszce jedno [...]
"Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym tempie. Najszybciej przyswajalną formą jest enzymatycznie przetrawione białko w [...]
jest jak miało być. udział szybkowchłanialnych do wolnowchłanialnych 60% : 40% czyli podobnie jak w prolangutam:) znow bredzisz ... szybkie: Koncentrat białka serwatki 80% (45% udziału), super szybkie hydrolizat białka serwatkowego instant 76% (15% udziłu) wolne kazeinian wapnia 90% (15% udziału), peptyd l-glutaminy (5% udziału) srednie białko z [...]
[...] białka pszenicy. Skład suplementu też na to wskazuje - 12%węgli, 5% tłuszczy.. na hydrolizat to mi nie wygląda. A jeśli chodzi o smak to też czasem mam wrażenie, że niektóre Wheye jakoś mącznie smakują a jak jest dobry technolog, to potrafi pewnie i to zmaskować - zobaczcie jakie dziwności roślinne są w słodyczach a wchodzę jak mleko z miodem.
1.najlepiej wchłanialne są jajka na miękko!! 2.hydrolizat jest lepszy od izolatu!!(przynajmniej dla mnie bo on sie nie trawi:P) 3.z tego co się oreientuje to większość gainerów składa sie z malto(carbo - dextroza + maltoza) 4.ja bym wywalił mleko z tego koktailu- sproboj przez 2 tygodnie a zobaczysz o co chodzi.